Autokooi of kamerbench huren

In bepaalde gevallen kan het zo zijn dat u liever een autokooi of kamerbench huurt in plaats van aanschaft. Voor dit soort gevallen bieden wij de perfecte oplossing. U kunt bij ons gewoon een bench huren. U kunt bij ons al een bench huren voor een weekend, maar natuurlijk ook voor een langere periode. Neem om een kooi te huren contact met ons op en u krijgt van ons een vrijblijvende offerte op maat. We kunnen hier geen standaard prijzen hanteren omdat voor iedere hond een andere wens is qua kooi om van de verschillende auto's maar te zwijgen.

Autobench / autotuigje verplicht

In diverse landen is het verplicht om uw huisdier in een tuigje, transportkooi, autobench of autokooi te vervoeren. Het is dus raadzaam hier even naar te kijken als u op vakantie gaat. Gaat u dus op vakantie of wilt u gewoon ook in eigen land veilig onderweg kunnen zijn en wilt u geen autobench aanschaffen dan kunt u bij ons een autokooi of bench huren.

In Nederland staat het volgende omschreven op de site van de rijksoverheid: 
"Er zijn geen specifieke regels vanuit de overheid voor het vervoer van een hond of kat in de auto. Wel is artikel 5 van de Wegenverkeerswet 1994 (WvW 1994) van toepassing. Volgens dit artikel mag u uw huisdier niet vervoeren in de auto als dit tot gevaarlijke situaties of verkeershinder leidt of kan leiden." KLIK HIER voor de site van de rijksoverheid  

Deze regel laat natuurlijk veel ruimte voor discussie, maar het vervoer van een hond op de bijrijdersstoel of op de achterbank wordt gezien als gevaarlijke situatie. U kunt hiervoor dan ook beboet worden.

De volgende landen verplichten om huisdieren gezekerd te vervoeren:

 • Duitsland (tenminste in een speciale autogordel)
 • Spanje (tenminste in een speciale autogordel)
 • Italië (tenminste achter een speciaal hondenrek)
 • België (niet verplicht, maar los vervoeren kan beboet worden ivm mogelijk onveilige situatie)
 • Frankrijk (niet verplicht, maar los vervoeren kan beboet worden ivm mogelijk onveilige situatie)

Huur tarieven benches en autokooien

Standaard prijzen hanteren gaat niet omdat simpleweg voor iedere hond een andere wens is qua kooi en om van de verschillende afmetingen mogelijk in de auto's maar te zwijgen.

Om u toch een indicatie van prijzen te geven geven wij u de vanaf prijs. Het huren van een autokooi of autobench kan al vanaf € 30,00 per weekend (vrijdagmiddag ophalen en maandagochtend weer terugbrengen). Voor een week of meer is het al vanaf € 60,- per week. Uiteraard dient er vooraf wel een borg voldaan te worden, deze borg bedraagd € 200,-. Levert u de bench na verhuur weer netjes in dan krijgt u de volledige borg retour.

Redenen om een kamerbench of autokooi te huren:

Natuurlijk is reizen niet de enige reden om een kamerbench te huren. Zo kan het zijn dat u een pup heeft of een nieuwe kat welke tijdelijk in een bench moet verblijven om te wennen. Ook in dit soort situaties kan een bench huren een perfecte uitkomst zijn. Een aantal redenen voor het huren van een bench of autokooi op een rij:

 1. Vakantie
 2. Weekend weg
 3. Baby op komst of net geboren
 4. Operatieve ingreep waarna rust wordt voorgeschreven
 5. Pups op komst of jonge hond in huis
 6. Verbouwing of verhuizing
 7. Tijdelijk een andere auto
 8. Op vakantie met het vliegtuig met hond

Klik hier en vraag hier een offerte aan!